JONGCD&V Bornem wil Bornemse studenten opnieuw samen laten studeren

29-11-2020

JONGCD&V Bornem wil de Bornemse studenten de mogelijkheid bieden om opnieuw samen te studeren. Concreet vragen we dat de gemeente hiervoor de gemeentelijke gebouwen ter beschikking stelt, uiteraard mits het volgen van een aantal essentiële veiligheidsmaatregelen.

“Samen studeren is de afgelopen jaren enorm populair geworden”, zegt Jeroen Segers van JONGCD&V Bornem, die zelf ook docent Duits is aan de KU Leuven en dus met veel studenten in contact komt. “Ook in deze moeilijke coronatijden moeten studenten de kans krijgen om opnieuw samen te blokken. Zeker nu universiteiten en hogescholen zelf geen studeerplaatsen meer kunnen aanbieden, omdat zij al hun capaciteit nodig hebben voor de organisatie van de examens, is het van belang dat er lokaal wordt ingezet op openbare studieruimtes. Ook het Overlegcomité heeft hier afgelopen vrijdag groen licht voor gegeven, uiteraard mits het volgen van een aantal essentiële veiligheidsmaatregelen.”

Ook Elise Heymans en Jeroen De Pauw van JONGCD&V Bornem, die zelf student zijn, bevestigen dat veel studenten zeker in deze moeilijke tijden nood hebben aan een gezamenlijke studeerplaats: “’Samen’ studeren is natuurlijk relatief, want studenten zullen de noodzakelijke veiligheidsafstand nog steeds moeten respecteren, maar het kan er wel voor zorgen dat studenten in hun blokperiode uit hun langdurige eenzaamheid worden getrokken. Voor veel studenten leidt deze vorm van studeren zelfs tot betere studieresultaten.”  

Concreet stelt Jeroen Segers van JONGCD&V Bornem voor om de gemeentelijke gebouwen die de volgende weken ter beschikking worden gesteld voor de organisatie van een aantal examens in het secundair onderwijs vanaf eind december open te stellen voor studenten uit het hoger onderwijs. “Daarnaast kan er eventueel met inschrijvingen gewerkt worden en moet er uiteraard handgel voorzien worden. Ook een goede ventilatie van de studieruimte(n) is daarbij erg belangrijk.”

“We hopen dat het gemeentebestuur ingaat op ons voorstel en daarmee op een veilige manier tegemoetkomt aan de noden van de Bornemse studenten”, besluit Jeroen Segers.

Lees de reacties ()
Lees de reacties () Verberg reacties